Harcművész

Gregor László

Gregor László

laszlogregor7@gmail.com

+36 70 / 331 5574

Harcművész tábor Vénuszon

2024.07.10.

Vénusz tábor
Vénusz tábor
Vénusz tábor

25. alkalommal rendezték meg a harcművész tábort Romániában a Fekete-tenger partján, Vénuszon. Ez egyben a Román Harcművész Szövetség (FRAM) újonnan alakult önvédelmi szekciójának rendezvénye is. A ju-jitsu harcművész irányzathoz tartozókon kívül a karate, taekwon-do, Pekiti Tirsia Kali, nihon tai jitsu képviselői voltak jelen, hatvannégyen. A tábor szervezője és vezetője Hanshi Robert Manole IX.DAN Ju-jitsu nagymester, a román Ju-jitsu, az önvédelmi szekció és a bukaresti Cold Steel harcművész klub vezetője volt. Manole nagymester régi barátja a magyar harcművészeknek, számos oktatást tartott Magyarországon is, legutóbb tavaly nyáron Füzesgyarmaton, előtte Budapesten tanított szemináriumon.

A tábor a korábbi évekhez hasonlóan megszokottan jó hangulatban zajlott le és szakmailag is értékesnek bizonyult. Fontosságát jelezte,hogy az első edzést Kancho Fiorentina Marinescu X.DAN, a Román Harcművész Szövetség elnöke tartotta. A harcművészet egyik alapját, a talajon való mozgást oktatta részletes magyarázatokkal. Megtekintette a tábor munkáját s részt vett benne Shihan Petrica Bulmaga VII.DAN, a FRAM főtitkára is. Hanshi Doru Galan VIII.DAN a tőle megszokottan technikás,kemény és hatékony védéseket,ellentámadásokat, kombinációkat gyakoroltatta pörgős ritmusban. Christian Wolf nagymester ezúttal nem a kés,hanem a kubotan használatára tanította a jelen lévőket tanítványai közreműködésével. Rendkívül érdekesnek bizonyult Hanshi Robert Manole IX.DAN kurzusa. A testőri munkában használatos fogások, technikák,amelyek a megtámadott személy védelmét és a támadó hatástalanítását szolgálják megmutatták az új önvédelmi szerveződés egyik célját. Az első napi talajon való mozgásra építette edzését Kyoshi Pospischil Tamás VII.DAN nihon tai-jitsu/Ju -jitsu és kyusho mester. Látványos technikáit méltán tapsolták meg a résztvevők. Szintén az elmozgásokra s mellette közelharc elemekre épültek Shihan Gregor László VIII.DAN önvédelmi technikái is.

A táborban ju-jitsu DAN vizsgákat is tartottak. Ebben vett részt Hanshi Vasile Coroi VIII.DAN és a FRAM alelnöke,Hanshi Ion Chelu VIII.DAN.A tábor díszvacsorával és emléklapok átadásával zárult. A jubileum jól sikerült és nem nehéz arra gondolni,hogy folytatása következik majd. Legközelebb erre október 4-6 közt a temesvári önvédelmi és harcművészeti szemináriumon nyílik majd lehetőség.

Békéscsabai WT Taekwon-do sikerek!

2024.04.21.

Knock-down Karate Diákolimpia

HUNGARIAN OPEN TAEKWONDO AND PARA TAEKWONDO CHAMPIONSHIP” elnevezésű nemzetközi WT TAEKWONDO Bajnokság került megrendezésre a hétvégén. A rendezvény szervezője az „Együtt a Taekwondoért Alapítvány” és a Magyar Taekwondo Szövetsége volt, a verseny helyszínét az UTE Jégcsarnoka biztosította. A nemzetközi bajnokságon 16 ország több mint 500 versenyzője jelent meg és mérhette össze tudását és erejét. A bajnokságon két fő irányvonal volt ami Poomsae (formagyakorlat) és a Kyorugi (küzdelem). A bajnokságon Békés vármegyéből Békéscsaba várost a JALTE WT Taekwondo szakosztálya képviselte, ami a megye egyetlen WT TAEKWONDO (olimpiai) szakosztálya. Ezen a bajnokságon egy öt fős versenyzői és két fős bírói csapattal képviselte magát a klub. A szakosztály versenyzői közül mindenki nagyon ügyesen szerepelt és a lehető legjobb formáját hozta ebben a nagyon erős és színvonalas versenyen.

Eredmények

Poomsae (formagyakorlat) versenyszám

Gyuricza Imre I. dan, Veterans 31+ (31-50), Male-A, II. helyezett

Erdei Sabire 7. kup, Veterans 31+ (31-50), Female-C, II. helyezett

Györgyi Dóra 9. kup, Juniors (15-17), Female-C, II. helyezett

Kyorugi (küzdelem) versenyszám

Fajzi Gergő 4 kup, Kadet „A” kategória -33 kg, II. helyezett

A versenyzők felkészítését Gyuricza Imre I. dan mester és Lányi Réka Katalin III. dan mester vezette.2 fő vett részt versenybíróként és vezették az egész napos küzdelmeket, hogy a versenyzők a tiszta „Fair Play” küzdelmek között versenyezhessenek a Taekwondo szabályai szerint, Dombi Dávid II. dan és Fajzi Dániel II. dan versenybírók.

A Békéscsabai WT Taekwondo sportolóinak felkészítéséért valamint az edzések vezetéséért Gyuricza Imre I. dan mester a WT szakosztály vezetőedzője felel. Az edzéseket és a felkészítéseket segítik Matusik Andrea III. dan, Lányi Réka Katalin III. dan Fajzi Dániel II. dan, Szedoglavits Györgyi I. dan mesterek.

Knock-down Karate Diákolimpia Békés vármegyei sikerekkel!

2024.03.11.

Knock-down Karate Diákolimpia
Knock-down Karate Diákolimpia

A diákolimpia vagy diákbajnokság minden olyan sportág életében kiemelkedő esemény, ahol fontos az utánpótlás. A hét végén Csongrádon került megrendezésre a knock-down karate Diákolimpia Országos Döntője. A diákolimpiai versenyeken elsősorban az oktatási intézményeket képviselik a versenyzők, de természetesen a speciális sportágak esetén a klubok és edzőik vállalják a felkészítést és az edzői feladatokat. Nagyon nagy létszám, hetvenhárom egyesület mintegy 435 versenyzője lépett küzdőtérre, s ez érthetően nagy kihívás elé állította mind a Shihan Brezovai Sándor irányította szervezői és rendezői gárdát, mind a nagy létszámú bírói kart. A versenyen elsősorban a kyokushin karate irányzathoz tartozó harcművészek álltak csatasorba, de más irányzatok képviselői is vállalták a megmérettetést. Az ilyen jellegű versenynek azért is fontosak, mert a több szervezetre osztódott kyokushin karate tagjai találkozhatnak és küzdhetnek a más szervezethez tartozókkal is, ami nagyon hasznos tényező.

A Békés Megyei Harcművész Szövetség három klubja vett részt a Diákolimpián. Ahogyan az edzők – Zsiga Zsolt, Gyenes Sándor és Szabó Ferenc Mesterek – elmondták, minden versenyző megállta a helyét, méltóan ehhez a kemény küzdelmet és szabályrendszert jellemző irányzat , a kyokushin karate hagyományaihoz. Büszkék lehetnek a versenyzők oktatási intézményei tanulóikra, hiszen a Békés vármegyeiek 6 arany, egy ezüst és 10 bronzérmet hozhattak haza és számos értékes helyezés is született!

Eredmények

KATA (Formagyakorlat)

Junior lány

1. Fábián Lara (Békéscsabai Andrássy Gyula Gimn. - Orosházi Okkszk SE Zsiga Fight)

3. Óvári Lianna Magdolna (Gyulai Római Kat. Gimn. – Samuray Kyokushin Karate SE Gyula)

Serdülő fiú

1. Fábián Tamás (Jankay Tibor Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola Békéscsaba- Orosházi Okkszk SE Zsiga Fight)

3. Torzsa Ákos (Sarkadi Általános Iskola Kossuth utcai székhelyintézmény - Nintai KKSE Sarkad)

Gyerek II korcsoport

1. Alzubi Yahya (Orosházi Táncsics Mihály Gimnázium és Kollégium- Orosházi Okkszk SE Zsiga Fight)

KUMITE (küzdelem)

Junior korcsoport

75 kg 1. Kollát Zétény (Bszc Nemes Tihamér Techn. Békéscsaba - Nintai KKSE Sarkad)

85 kg 3. Árgyelán Levente (BSZC Trefort Ágoston Techn.

65 kg 3. Molnár Mercédesz (Göndöcs Benedek Kat. Techn. Gyula - Samuray Kyokushin Karate SE Gyula)

Serdülő korcsoport

45 kg 3. Torzsa Ákos (Sarkadi Általános Iskola Kossuth utcai székhelyintézmény - Nintai KKSE Sarkad)

65 kg
3. Pribojszki Zsombor (Dobozi Ált.Isk. - Samuray Kyokushin Karate SE Gyula)
3. Szalai Brendon (Péter András Gimn. Szeghalmalom - Nintai KKSE Sarkad)

55 kg 3. Kovács Viktória (Magvető Református Magyar-Angol Két Tan. Ny. Ált. Isk. - Nintai KKSE Sarkad)

Gyerek I korcsoport

25 kg. 1. Rácz Izmael (Mezőgyáni Általános Iskola - Nintai KKSE Sarkad)

45 kg 1. Györki Zsolt (Orosházi Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola - Orosházi Okkszk SE Zsiga Fight)

Gyerek II korcsoport

45 kg
3. Potra Zsombor (Sarkadi Ált. Isk. Gyulai úti th. - Nintai KKSE Sarkad)
3. Szokolai Bence (Orosházi Ref. Két Tan Ny. Ált.Isk. - Orosházi Okkszk SE Zsiga Fight)

+50 kg 2. Alzubi Yahya (Orosházi Táncsics Mihály Gimnázium és Kollégium- Orosházi Okkszk SE Zsiga Fight)

Remek idénykezdés az athéni kick-box Európa kupán

2024.02.05.

JALTE-Debreczeni-Team
Contact-KTHE

Görögország fővárosában Athénben rendezték meg az Athen Challange 2024 Európa-kupa rangos kick-box versenyt, ahol a három napos viadalon 20 ország, 137 csapatának 780 versenyzője 1464 nevezést adott le. Ez volt az első utánpótlás ranglista pontokat is adó nemzetközi verseny a Magyar Kick-box Szövetség versenynaptárában, így érthetően többen utaztak ki a pontszerzés, a jó helyezések reményében. A Békés Megyei Harcművész Szövetség két klubja, a békéscsabai JALTE-Debreczeni team és az orosházi Contact K.T.H.E. felkészült versenyzőket delegált Athénba, s az eredmények nem is maradtak el. Point-fighting szabályrendszerben fárasztó versenynapok és kemény küzdelmek jellemezték a viadalt, ami jó néhány kellemes meglepetést is tartogatott a csapat tagjainak és az őket irányító Debreczeni Dezső VI. Dan vezetőedző számára:

- A versenyen nagyon szép eredmények születtek de ez a tudatos felkészülésnek és a kitartó fegyelmezett munkának valamint a céltudatosságnak köszönhető. - mondta el a mester.

Ezen a versenyen is voltak kiemelkedő teljesítmények, mint például Szikora Bence eredményei, aki kadet 1 kategóriában két súlycsoport első helyét is magáénak tudhatja. Rajta kívül a dobogó legfelső fokáig jutott még Debreczeni Lilla, Jancsó Lili és masters kategóriában maga a mester, Debreczeni Dezső is.

A formagyakorlati kategória az elmúlt évek során hatalmas fejlődésen ment keresztül, melyben óriási szerepe volt az orosházi Contact K.T.H.E. egyesület vezetőedzőjének, Puravecz Péternek is, aki a szakág szövetségi kapitányaként is tevékenykedik. Versenyzői közül többen is értek már el fantasztikus sikereket nemzetközi versenyeken, Európa- és világbajnokságokon. Köztük Brebovszky Zoltán és Halustyik Cintia, akik átmentették kiváló formájukat, akik hat kategóriában nyertek s két ezüstérmet is elhoztak.

A Békés vármegyeiek így összesen tizenegy arany, kilenc ezüst és nyolc bronzérmet hoztak haza, s remélhetőleg a folytatás is olyan jó lesz, mint a kezdés.

Eredmények

POINT FIGHTING szabályrendszer

Felnőtt korosztály

+94 kg
3. Opauszki Dávid (Békéscsabai JALTE-Debreczeni team)

Junior korosztály

50 kg
2. Petró Lili (Békéscsabai JALTE-Debreczeni team)

Csapat:
2. Békéscsabai JALTE-Debreczeni team (Csüllög Dorina, Kása Hanna, Petró Lili)

Kadet 2 (ifjúsági) korosztály

42 kg 2. Petró Bálint (Békéscsabai JALTE-Debreczeni team)
42 kg 2. Debreczeni Frida (Békéscsabai JALTE-Debreczeni team)
46 kg 3. Debreczeni Frida (Békéscsabai JALTE-Debreczeni team)
60 kg 3. Tóth Izabella (Békéscsabai JALTE-Debreczeni team)
65 kg 1. Jancsó Lili (Békéscsabai JALTE-Debreczeni team)

Kadet 1 (serdülő) korosztály

42 kg
1. Szikora Bence (Békéscsabai JALTE-Debreczeni team)
3. Szikora Gergő(Békéscsabai JALTE-Debreczeni team)

47 kg
1. Szikora Bence (Békéscsabai JALTE-Debreczeni team)

28 kg
2. Fábián Kira (Békéscsabai JALTE-Debreczeni team)

32 kg
1. Debreczeni Lilla (Békéscsabai JALTE-Debreczeni team)
2. Nátor Petra (Békéscsabai JALTE-Debreczeni team)

37 kg
3. Debreczeni Lilla (Békéscsabai JALTE-Debreczeni team)

42 kg
3.Petró Laura (Békéscsabai JALTE-Debreczeni team)

Csapat:
3. Békéscsabai JALTE-Debreczeni team (Debreczeni Lilla, Petró Laura, Nátor Petra)

Gyermek korosztály

27 kg
3. Peregi Botond (Békéscsabai JALTE-Debreczeni team)

30 kg
2. Peregi Botond (Békéscsabai JALTE-Debreczeni team)

Masters korosztály

74 kg
1. Debreczeni Dezső (Békéscsabai JALTE-Debreczeni team)

FORMAGYAKORLAT szabályrendszer

Felnőtt korosztály

Creatív pusztakezes

Férfiak:
1. Brebovszky Zoltán (Contact K.T.H.E. Orosháza)

Nők:
1. Halustyik Cintia (Contact K.T.H.E. Orosháza)

Creatív fegyveres

Férfiak:
1. Brebovszky Zoltán (Contact K.T.H.E. Orosháza)

Nők:
1. Halustyik Cintia (Contact K.T.H.E. Orosháza)

Zenés pusztakezes

Férfiak:
1. Brebovszky Zoltán (Contact K.T.H.E. Orosháza)

Nők:
2. Halustyik Cintia (Contact K.T.H.E. Orosháza)

Zenés fegyveres

Férfiak:
2. Brebovszky Zoltán (Contact K.T.H.E. Orosháza)

Nők:
1. Halustyik Cintia (Contact K.T.H.E. Orosháza)

Golden Glove

2024.01.22.

Olaszországban kezdődött a 2024-es kick-box versenyszezon!

Petró testvérek

Hagyományosan a Conegliano melletti Mareno di Piave adott otthont a szezon első nemzetközi megmérettetésének, a nagy múltra visszatekintő Golden Glove nyílt nemzetközi versenynek, amit január 19-21. között rendeztek meg az olasz kisvárosban. 16 ország 111 egyesületének 707 versenyzője összesen 1291 nevezést adott le, melyek között természetesen a békéscsabai JALTE Debreczeni Team csapata is képviseltette magát. A színvonalas mezőnyben csapatunkat három versenyző képviselte akik helytállására méltán lehetünk büszkék, hiszen a Petró testvérek összesen egy arany, két ezüst és egy bronzéremmel tértek haza a három napos viadalról, s több mérkőzésen technikai K.O.-val győztek.

Pihenésre nem marad idő mert a hétvégén mindhárman már a görögországi Athén Challenge Európa Kupára utaznak ahonnan reményeink szerint csapattársaikkal, hasonlóan csillogó érmekkel, valamint értékes magyar és világranglista pontokkal térhetnek haza.

Eredmények

POINT FIGHTING szabályrendszer

Felnőtt nők

50 kg
3. Petró Lili (Békéscsabai JALTE-Debreczeni team)

Junior korosztály

50 kg
1. Petró Lili (Békéscsabai JALTE-Debreczeni team)

Kadet 2 (Ifjúsági) korosztály

47 kg
2. Petró Bálint (Békéscsabai JALTE-Debreczeni team)

Kadet 1 korosztály

42 kg
2. Petró Laura Lilla (Békéscsabai JALTE-Debreczeni team)