10145027 számú Sportedző (kosárlabda sportágban)

Oktató: Gura Norbert

2018-ban szerezte meg a Szegedi Tudományegyetemen mesterdiplomáját testnevelés és angol tanári szakon. Egyetemi évei alatt sporttudományi kutatásokat végzett sportcsapatok szervezeti kultúrájának és edzőik vezetői viselkedésének vizsgálatával, amely kutatási eredmények bemutatásával a 2015-ös Nemzetközi Sporttudományi Tudományos Konferencián a 2. helyezést érte el. Ugyanebben az évben sikeres kosárlabda sportedzői vizsgát tett a Szegedi Tudományegyetemen.

Játékosként végig járta Békéscsabán az utánpótlás ranglétrát, egyetemi éveiben pedig a Szegedi Tudományegyetem kosárlabda csapatának volt tagja, akikkel 2015-ben országos 3. helyezést érték el. Egyetemi évei óta a Békéscsabai Kosárlabda Klub NBII-es csapatának játékosa.

Edzőként volt szerencséje megtapasztalni az U10-es korosztálytól kezdve egészen a felnőtt játékosokkal való közös munkát, így számos helyzetben megtapasztalta az edzői munka kihívásait és szépségeit, amely tapasztalatokat legjobb tudása szerint igyekszik átadni a hallgatóknak. 2020 óta a Békés Megyei Utánpótlás Válogatott vezetőedzői pozícióját látja el U11-U14 korosztályokban. Jelenleg a békéscsabai Lencsési Általános Iskolában testnevelést és angolt tanít, mellette a Békéscsabai Kosárlabda Klub U14-es csapatát irányítja, akikkel évek óta a korosztályos élvonalban szerepelnek. Tanári és edzői munkája mellett a Békés Megyei Kosárlabda Szövetség Versenybizottságának elnöki feladatait látja el, amely magába foglalja a megyei utánpótlás és felnőtt bajnokságok szervezését, koordinálását.

Gyakorlati képzés helyszíne: Lencsési Általános Iskola 5600 Békéscsaba, Szabó Pál tér 1.

Felvételi követelmény:

  • Iskolai előképzettség: érettségi végzettség
  • Egészségügyi alkalmassági követelmény: foglalkozás egészségügyi alkalmassági vizsgálat
  • Szakmai gyakorlat területe és időtartama: Az országos sportági szakszövetség részéről - a honlapján közzétett - szakmai szempontok szerinti sportági jártasság/versenyzői múlt igazolása, szakmai ajánlás szükséges.

Letölthető dokumentumok

Jelentkezési lap

Egyesületi/Országos igazolás

Foglalkozás eü-i igazolás

Kosárlabda programkövetelmény

Szakmai képzéssel megszerezhető szakképesítés

Megnevezése: Sportedző (kosárlabda sportágban)

Szintjének besorolása:

  • Az Európai Képesítési Keretrendszer (EKKR) szerint: 5
  • A Magyar Képesítési Keretrendszer (MKKR) szerint: 5
  • A Digitális Kompetencia Keretrendszer szerint: 5
Gura Norbert