A honlapunk a testreszabott kiszolgálás érdekében cookie-kat használ a működése során.
További információ

Megértettem, beleegyezem.
Elérhetőségeink

Székhely, levelezési cím
5600 Békéscsaba
József Attila utca 2-4.
C. épület 2. / 206.

Telefon/ FAX
+36 66/ 441-320

Mobiltelefon
+36 70/ 318-8022

E-mail
sportszov.bekes@gmail.comÜgyfélfogadás

H - CS: 8.00-16.00
Péntek: 8.00-13.30

A NEA működési célú pályázata által elnyert támogatás összege:
1.200.000.- Ft
2018.04.01-2019.03.31.Akikre büszkék vagyunk

Bemutatkozunk

A Békés Megyei Sportszövetségek Érdekszövetségi Egyesülete 1990-ben alakult az egyesülési törvény megjelenését követően, mikor is a sportági szövetségek egyesültek egy önálló közhasznú civil szervezetté. 26 tagja van, mely 31 sportágat ölel fel jelenleg pl.: aerobik- fitness, súlyemelés-erőemelés, röplabda-strandröplabda stb. A szervezet fő feladata a sportági szövetségek működéséhez egy egységes háttér biztosítása – infrastruktúra, személyi feltétel, a versenyek lebonyolításának biztosítása.

A megyei versenyek mellett több kiemelkedő nemzetközi rendezvénynek is helyet adunk pl. atlétika – aerobik – asztalitenisz – lovaglás – harci művészetek – úszás – kajak – kenu – sakk sportágban, melyek nemcsak sportrendezvények, hanem kulturális programot is jelentenek egy-egy településen, hozzájárulva a sportdiplomáciai kapcsolatok kiépítéséhez, ápolásához. A rendezvények száma és színvonala biztosítja a versenyzők felkészülését és továbbjutási lehetőségét az országos bajnokságokra. Szövetségeink a megyei bajnokságokat a megye valamennyi települését érintve rendezik meg, természetesen a sportágak specialitása feltételezi a létesítményt pl.. úszáshoz uszoda, lóversenyhez lovas pálya stb.

Bármilyen sportolás hatalmas lépést jelent az egészséges életmód felé vezető úton. Szervezetünk missziója, hogy minél több embert megnyerjen sport számára, hogy a sport iránti szeretetét minél hamarább elültessük a gyermekekben megnyerve a verseny sport számára. Szabadidős programjainkkal a családok számára aktív pihenési, mozgási lehetőséget biztosítani.

Sportszakember képzés

2000 óta a Békés Megyei Sportszövetségek Érdekszövetségi Egyesülete önállóan végzi a 32 sportágban OKJ-s sportszakemberek képzését. 2010-ben a sportoktatók képzése mellett akkreditáltuk a sportedzők valamint a lovastúra vezető képzést is.

2011. áprilisában országos vizsgaközpont lettünk a sportedzők, sportoktatók (sportág megjelölésével), személyi edző, lovastúra vezető szakképzés vizsgáztatásában.

Bírók képzése és továbbképzése

Évente 30-40 fő végez bírói tanfolyamot, és 100-150 fő vesz részt továbbképzéseken. Úgy az edző – sportoktató – bírók képzése esetében vezetjük a nyilvántartásokat.

Kapcsolattartás

Működésünkből adódóan rendkívül széleskörű kapcsolatot tartunk fent a(z)

továbbá minden olyan Megyei, Területi és Országos Sportszervezetekkel, amelyekkel munkánk során kapcsolatba léphetünk, így a megyei – városi - fővárosi sportszervezetekkel is.