A honlapunk a testreszabott kiszolgálás érdekében cookie-kat használ a működése során.
További információ

Megértettem, beleegyezem.
Elérhetőségeink

Székhely, levelezési cím
5600 Békéscsaba
József Attila utca 2-4.
C. épület 2. / 206.

Telefon/ FAX
+36 66/ 441-320

Mobiltelefon
+36 70/ 318-8022

E-mail
sportszov.bekes@gmail.comÜgyfélfogadás

H - CS: 8.00-16.00
Péntek: 8.00-13.30

A NEA működési célú pályázata által elnyert támogatás összege:
1.200.000.- Ft
2018.04.01-2019.03.31.Akikre büszkék vagyunk

Elment a Békés megyei lovassport meghatározó személyisége

,,Mondom néktek: mi mindig búcsúzunk.

Az éjtől reggel, a nappaltól este,

A színektől, ha szürke por belepte,

A csöndtől, mikor hang zavarta fel...”


Kovács József, a Békés Megyei Sportszövetségek Érdekszövetségi Egyesület elnökségi tagja, és a Megyei Lovas Szövetség elnökségi tagja szeptember 3-án hajnalban 66. évében elhunyt.


A búcsúra felkészülni nem lehet, pedig tudtuk, nagyon beteg volt. A hírt még is döbbenten fogadta a megye lovastársadalma, hisz betegsége ellenére feladatot vállalt az utolsó időkig. A lovaspályán éltette őt a versenyek hangulata, a lovasbarátok szeretete. Erős akarattal élni akart, tenni a lovassportért. Sajnos a sors közbe szólt.


Kovács József négy évtizeden át vett részt aktívan a lótenyésztésben és a lovassportban. 1975-től a Mezőkovácsházi TE Lovas Szakosztályának elnökeként, 1996-tól 2003-ig a Békés Megyei Lovas Szövetség főtitkáraként, 2007-2012. között a megyei szövetség elnökeként, haláláig elnökségi tagként szolgálta a lovassport ügyét.


Eddig végzett munkájának elismeréseként a Magyar Lovas Szövetség SZÉCHENYI ISTVÁN EMLÉKÉREMMEL tüntette ki. Békés megye sportvezetése a MEGYE LOVASSPORTJÁÉRT kitüntetést adományozta számára. Mezőkovácsháza városa kiemelkedő munkájáért a várost jelképező szoborral és díszoklevéllel jutalmazta.


Kovács József emberi és sportvezetői tevékenysége példaként szolgál az utódoknak.

Emlékét megőrizzük!


Elhunyt Sinka József a Békés Megyei Sportszövetségek elnökségi tagja, a Megyei Kajak – kenu Szövetség elnöke

Életének 66. évében 2015. április 4-én tragikus hirtelenséggel elhunyt Sinka József, a békésszentandrási kajak-kenu sport legendás alakja, a klub elnöke, edzője.

Sinka József 1949. július 17-én született Békésszentandráson. Gyerekként az 1961-ben alapított kajak-kenu szakosztálynál ismerkedett meg a kajakozással. Csikós Gyuri bácsi vezetésével építették az „Árpád-vezért”, a hetes kenut, amely elindítója volt a békésszentandrási kajak-kenu életnek. Simon Fiala Tibor edzősége idején vált kiváló versenyzővé, s ért el egyre jobb eredményeket. 1969-ben a Békésszentandráson megrendezett Vidékbajnokságon Sinka Péterrel K-2 10 000 méteren már második helyezést értek el.

1970-ben gépész üzemmérnöki diplomát szerzett Mezőtúron, ahová kajakkal járt át Békésszentandrásról. Katonai évei alatt, 1971-72-ben Szegeden, a SZEOL-ban kajakozott, első osztályú minősítést nyert. A leszerelés után, 1973-ban a versenyzői pályafutása folytatása mellett a szakosztály edzője lett. Középfokú edzői végzettséget szerzett, edzői pályafutása első nagy sikerű versenyzője, Hrncsjár András lett, aki országos bajnokságokat nyert és 1977-ben az ifjúsági Európa-bajnokságon a 8. lett. Mindig társadalmi munkában, munkaidő után végezte edzői munkáját, hiszen munkahelyén is felelős beosztásban, termelésvezetőként dolgozott.

1994-ben a község lakói polgármesternek választották, mely tisztséget három cikluson keresztül egészen 2006-ig betöltött. A község vezetésébe is hasonló nagy lelkesedéssel vetette bele magát, mint annak idején a sportba. Problémamegoldó személyiség volt, addig nem nyugodott meg, amíg nem teljesítette a feladatait. Racionális gondolkodása mellett mély érzések uralkodtak a lelkében, mindenkinek igyekezett segíteni. Számára nem létezett lehetetlenség, csak tehetetlenség.

2000-ben az önállóvá vált kajak-kenu klubnak lett az elnöke, mely tisztségre 2015. március 22-én újraválasztották.

2007-ben új korszak kezdődött az életében. Nyugdíjas lett. Újra hatalmas lelkesedéssel vetette bele magát a klub mindennapos munkájába, melyet polgármestersége idején is mindig figyelemmel kísért. Újra edző lett, a legkisebbekkel kezdett el foglalkozni. Nagy-nagy szeretettel, türelemmel foglalkozott velük, örömét lelte a munkájában. Folyamatosan dolgozott, mindig tevékenykedett, büszke volt arra, ha valamit alkothatott, megjavított egy gépet, csinált valami olyat, ami másoknak is tetszik, hasznos.

2010-től 2014-ig a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnökségének volt a tagja. Ezen időszak alatt a régió szakosztályait képviselte az elnökségben. Hosszú évek óta képviselte a megyei kajak-kenu klubok érdekeit a Békés megyei Sportszövetség elnökségében. Mindezek mellett még arra is volt ideje és energiája, hogy részt vegyen a Kőrös Mentő csoport munkájában. Részt vett a Tiszai és Dunai árvíz mentesítési munkálataiban is.

Halála pótolhatatlan űrt hagyott maga után. Minden napra tervezett valamit, amit meg akart valósítani, de a halál hirtelen közbeszólt. Megállította a szívét, amely mindig Békésszentandrásért és a kajakosokért dobogott.

Sinka Józseftől április 17-én (péntek) 14 órakor a békésszentandrási katolikus temetőben vesznek végső búcsút.

Elhunyt Filyó László (a mi szeretett Laci bácsink) a Békés Megyei Sportlövő Szövetség elnöke.

Még decemberben - mint mindig - széles mosollyal jött be az irodába hozzánk, hogy Kellemes Ünnepeket kívánjon és az év végi sportlövő versenyét elszámolja. Akkor nyomát sem láttuk annak, hogy magában hordozza a súlyos betegséget.

Aztán március elején jött a döbbenetes hír, hogy szeretett Laci bácsink már nincs köztünk. Kedvessége, humora, sportja iránti elhivatottsága, szeretete űrt hagy maga után. 2015. március 5-én helyezték örök nyugalomra.

Emlékét örökre megőrizzük!

Küldött közgyűlést tartott a Békés Megyei Sportszövetségek

Az elmúlt napokban Békéscsabán, a Szlovák Kultúra Házában tartotta küldöttközgyűlését a Békés Megyei Sportszövetségek Érdekszövetségi Egyesülete, amely 26 szakszövetség keretében működő 31 sportágat fog össze.

Marik Lászlóné

Marik Lászlóné elnök értékelte a 2012. évi munkát. Az elnökasszony arról beszélt, hogy tavaly emelkedett az egyesületek száma, és negyven százalékkal nőtt az edzők létszáma is. A sportolók közül harmincan nemzetközi minősítést szereztek, száztizennégyen első osztályú versenyzők, míg százharminchat fiatal teljesítette az aranyjelvényes szintet. Jelentős a Békés megyei válogatottak száma is, a felnőtteknél hatvanöten, az utánpótlás-korosztályokban száztizenöten ölthették fel a címeres mezt. Az eredmények a kiválóan dolgozó edzői garnitúrának köszönhető.

A sportvezető kiemelte, tavaly gazdaságilag a legnehezebb évüket zárták, költségvetésük hetvenhat százalékát saját bevételből biztosították. Czeglédi Katalin, a felügyelő bizottság elnöke a pénzügyi beszámolót ismertette, és elmondta, hogy a költségvetés jelentős részét pályázatokból és az oktatásból befolyó pénzből fedezik. A küldöttek a kiegészítésekkel együtt elfogadták a beszámolókat, majd Marik Lászlóné az idei működésről, pályázati és támogatási lehetőségekről beszélt. A tanácskozás végén kitüntetéseket adtak át a sportágukban évtizedek óta kiemelkedően dolgozó szakembereknek. A kitüntetésben részesült Botyánszki András, Csarnai Gábor (asztalitenisz), Tóth Sándor (atlétika), Musztafa Imre (erőemelés), Dobruczky Zsolt, Gellai Imre (kajak-kenu), Kovács József (lovassport) Maczik Pál (ökölvívás) és az elmúlt év edzője, Gregor László (Kick-boksz - karate).